Un orar școlar personalizat sau un asistent medical virtual. Peste 100 de adolescente au folosit aplicațiile inteligenței artificiale pentru a crea programe care ne pot ajuta zi de zi

Peste 130 de adolescente din România au demonstrat că programarea nu e doar pentru băieţi. Ele au participat la un concurs unde, pe parcursul a două zile, au creat aplicaţii inovatoare, care folosesc inteligența artificială. Rezultatele au fost excepţionale: de la aplicaţia care organizează programa şcolară în funcţie de nevoile elevilor, până la cea care îi ajută pe oamenii cu autism să înţeleagă mai bine lumea din jurul lor.

17 Decembrie 2019, 12:02 (actualizat 17 Decembrie 2019, 13:37) Știrile TVR |
Programarea cu inteligența artificială
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Evenimentul s-a desfășurat în weekend și a fost găzduit de Universitatea Politehnica din București.

Denios Chiurtu, specialist în soluții tehnologice: "Este un boot camp pentru fete între 14 și 18 ani, care majoritatea acum au pentru prima dată contact cu acest tip de tehnologie. Am reușit să aducem în două zile 130 și ceva de fete și să vină cu idei la care nu ne așteptam - folosirea inteligenței artificiale pentru a ajuta oamenii care suferă de autism să înțeleagă mai bine emoțiile celor cu care interacționează, folosirea unor algoritmi de artificial intelligence pentru a încuraja oamenii să facă sortarea selectivă a deșeurilor".

Didem Un Ates, senior director la o companie IT: "Avem doar 12% din forța de muncă femei. Ceea ce încercăm să obținem aici, cu aceste hackathon-uri 'Girls in AI' în toată lumea, nu doar în România, este, practic, să inspirăm fetele tinere și femeile să lucreze cu inteligența artificială."

"Suntem 5 fete în echipă. Noi ne-am propus să facem un soft, poate chiar un asistent medical, care practic ar prelua date ale pacientului, ar face câteva teste și ar da niște diagnostice", povestește una dintre adolescentele participante.

"M-am înscris ca să învăț mai multe despre inteligența artificială, pentru că mi se pare un domeniu foarte interesant. Am creat o aplicație bazată pe machine learning (o aplicație a inteligenței artificiale, n.r.), care, în urma unor analize ale notelor tale anterioare, îți creează un program personalizat - unde ar trebui să lucrezi mai mult", povestește o altă adolescentă.

Aplicația menită să ajute persoanele care să sufere de autism a fost creată de mai multe fete impresionate de o poveste reală. Au lucrat continuu, iar rezultatul a fost unul câștigător.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI