Un orășel din Austria, părăsit de tineri, a fost salvat de Instagram. Milioane de turiști merg la Hallstatt pentru a face poze

25 iunie 2019, 11:34

Situat pe malul unui lac și înconjurat de Alpi, micuțul oraș Hallstat este un loc absolut idilic. Lucru de care se știe până în Asia, grație fotografiilor apărute pe internet. Acum, autobuze pline cu turiști vin zilnic în Hallstat, cei mai mulți pentru a face fotografii.

Huey Lin, turista din Singapore: „Acum o să aleg câteva poze pentru Instagram. O prietenă m-a sfătuit să vin în Austria pentru că este foarte frumos. Iar când am căutat pe internet despre ţară, acest loc a fost printre primele care au apărut.”

Reputația orășelului austriac a crescut rapid pe internet și, anul trecut, peste 1 milion de străini au vizitat Hallstat. Iar momentul a fost cum nu se poate mai bun pentru economia locală.

Alexander Scheutz, primarul orașului Hallstatt: „Migraţia a fost masivă, tinerii au plecat şi lucrurile s-au schimbat. Dar acum este un loc de poze. Mulţumită Instagramului, oamenii vor această imagine şi vin aici pentru asta. Localnicii care apreciau liniştea acestui loc trebuie acum să se obişnuiască cu zgomotul.”

Jörg Zimmermann, localnic din Hallstatt: „Îi aud şi cu geamurile închise. Şi am ferestre duble, dar tot nu ajută.”

În ciuda larmei, orășelul profită de pe urma turiștilor care vin pentru un selfie, dar nu pleacă niciodată cu mâna goală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite