Un ONG din Germania sterilizează gratuit în Gorj animale de companie și câini fără stăpân

20 martie 2023, 19:43

Brigitte Krah spune că, fiind pensionară, își poate dedica timpul unor acțiuni de protejare a animalelor și a comunităților în care ele trăiesc. Știe că sunt multe probleme cu câinii comunitari la noi în țară, așa că, împreună cu un ONG din Germania a venit să ajute.

BRIGITTE KRAH: „Este prima acțiune mare pe care o facem în Gorj. O vom face în trei comune: Drăguţeşti, Bălăneşti și Turcineşti. Iar în luna mai se va adăuga comuna Godineşti. Adunăm bani de la sponsori și, în funcție de fondurile strânse, vedem cât se poate întinde acțiunea noastră.”

Doi medici veterinari din Gorj s-au alăturat campaniei de sterilizare a animalelor de companie.

RADU MIHAI HOTOBOC- medic veterinar: „Pe lângă faptul că salvăm abandonul, este singura metodă de a reduce numărul de pui abandonați, cumva acționăm și asupra bunăstării animalelor. Adică, un cățel sau o cățelușă nesterilizată în timp, de-a lungul anilor, poate să preia anumite boli.”

ANDRADA PRUJOIU – medic veterinar: „Sterilizarea este singura metodă eficientă prin care scăpăm de animalele de pe stradă, care sunt abandonate.”

În prima zi de lucru au fost sterilizați șase câini, aduși de primăria din Turcinești. Oamenii sunt încă reticenți și vin la doctor cu greu.

Brigitte s-a implicat în campanii similare de sterilizare a câinilor și în mai multe localități din jurul orașului Suceava.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite