Un oficial din Ministerul german al Economiei demisionează pe fondul unui scandal de nepotism

Germania
Germania
17 mai 2023, 12:20

Patrick Graichen, care ocupă funcţia de secretar de stat pentru Energie, a început să fie criticat în urmă cu câteva săptămâni după ce s-a aflat că a facilitat numirea lui Michael Schäfer, care în trecut a fost cavalerul de onoare la nunta sa, în postul de preşedinte al Agenţiei Germane pentru Energie (DENA). Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că această numire a fost o greşeală dar până acum l-a sprijinit pe Patrick Graichen.

În articolul din publicaţia Spiegel se precizează că între timp au ieşit la lumină mai multe nereguli în procesul de desemnare a preşedintelui Agenţiei Germane pentru Energie, ceea ce a condus la demiterea lui Graichen. Publicaţia subliniază că Patrick Graichen nu a dezvăluit relaţia sa personală cu Michael Schäfer, şef al unui think-tank guvernamental, drept cel mai bun candidat pentru postul de preşedinte al DENA.

Ministerul german al Economie nu a dorit să comenteze articolul din Spiegel, însă ministrul Robert Habeck urmează să facă o declaraţie de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite