Un șofer care a confundat pedala de frână cu acceleraţia a rănit 11 persoane aflate la un festival în nordul Franței

Accident in Franța
Accident in Franța
23 aprilie 2023, 08:24

În jurul orelor 18.30 (16.30 GMT), acest vehicul „condus de o persoană cu handicap în vârstă de 76 de ani a lovit mulţimea”, a indicat într-un comunicat procurorul din Boulogne-sur-Mer, localitate situată la aproximativ cincizeci de kilometri nord de Berck, transmite Agerpres.

„Şoferul ar fi pierdut controlul vehiculului după ce a confundat pedala de frână cu acceleraţia”, a precizat el. „Testată negativ pentru alcool şi narcotice, persoana pusă sub acuzare, rănită uşor în urma intervenţiei unui martor, va fi audiată ulterior”, a transmis procurorul.

Parchetul anunță în total „11 victime”, dintre care patru în „urgenţă absolută” şi restul în „urgenţă relativă”. Pe lângă cei răniţi, prefectura a anunţat că o „fetiţă de patru ani este în stare de şoc” după ce a fost martoră la incident.

Pietonii au fost loviţi în timp ce se aflau la marginea centrului oraşului,  în afara zonei securizate pentru festivalul internaţional de zmeie, a explicat prefectura.

Procurorul din Boulogne-sur-Mer a deschis o anchetă pentru „vătămări involuntare provocate de şofer şi pierderea controlului” încredinţată secţiei de poliţie din Berck-sur-Mer, a indicat el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite