Un nou val de caniculă. Temperaturile sunt cu 5-6 grade mai mari decât anul trecut, în august

20 august 2019, 20:25

Cel mai fierbinte a fost la Arad, unde meteorologii au măsurat 36 de grade, în aer. S-au resimţit însă şi 40 de grade, la umbră.

Din cauza umezelii mari, căldura a fost greu de suportat în câteva zone din vest, unde indicele de disconfort termic a depăşit pragul critic.

În toată ţara, temperaturile au depăşit 30 de grade.

Nu doar soarele, ci şi asfaltul dogoreşte. În zonele cu multe maşini şi beton, te simţi efectiv ca într-un cuptor, deşi termometrul arată 35 / 34 de grade la soare. Cel mai bine e să te adăposteşti la umbră.

Temperaturile sunt cu 5-6 grade mai ridicate decât anul trecut, când doar izolat mercurul din termometre a urcat la 35 de grade la umbră.

Medicii recomandă apa, ceaiurile şi sucurile naturale neîndulcite, exclus alcoolul şi băuturile cu cofeină, care deshidratează.

Nu trebuie să aşteptăm să apară setea. Şi să ne acoperim capul şi pielea, ca să evităm problemele cauzate de căldură.

Canicula se va extinde din vest în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi, izolat, 36 de grade. La câmpie va fi mai cald.

Noaptea va fi mai cald pe litoral, unde minima va fi 24 de grade. In schimb, în depresiunile din estul Transilvaniei va fi frig noaptea: 7-8 grade.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă