Un nou val de căldură afectează sudul Europei. Mai multe regiuni din Italia au decretat stare de urgență

8 august 2017, 21:20

Temperaturile ridicate din Italia s-au resimțit până la cele mai înalte cote. La 3.000 de metri, pesajul surprins cu o dronă pe un ghețar din Alpi este dezolant. Administratorul stațiunii Stelvio Pass spune că dimineața se înregistrează peste 12 grade Celsius, un record care se traduce prin topirea accelerată a zăpezii.

Italia a decretat stare de urgență în regiunile Lazio și Umbria din cauza secetei. Pierderile în agricultură depășesc 2 miliarde de euro. Guvernul este pregătit să activeze fondul de solidaritate. La Roma, nivelul precipitațiilor din ultimele 3 luni este la 10% din normal. Apa este raționalizată în câteva localități din jurul capitalei. Și ca situația să fie și mai gravă, Italia are parte în această vară și de cele mai multe incendii de pădure din UE. Canicula a aprins vegetația și pe riviera croată.

Grecia se confruntă cu al treilea val de caniculă. Instalațiile de aer condiționat funcționează în toate  centrele publice, unde se distribuie și sticle cu apă. Cei care au ales Madeira ca destinație de vacanță, au de înfruntat un vânt fierbinte în această perioadă. Rafalele sunt atât de puternice, încât peste 100 de zboruri au fost anulate, ceea ce a provocat un adevărat  haos în aeroport.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite