Un nou scandal la Casa Albă. Donald Trump a divulgat informații secrete Rusiei, potrivit „Washington Post”

16 mai 2017, 10:07

„Washington Post” afirmă, pe surse, că era vorba despre detalii legate de gruparea Stat Islamic. Informaţiile ar fi venit de la o a treia țară, care însă nu le-ar fi permis americanilor să le dea mai departe – şi în niciun caz ruşilor.

Casa Albă infirmă categoric acuzaţiile.

„Informaţiile, aşa cum au fost publicate, sunt false. Preşedintele (Trump) şi ministrul de Externe (Lavrov) au trecut în revistă mai multe ameninţări comune, inclusiv la adresa aviaţiei civile. În niciun moment nu s-au discutat metode de strângere de informaţii. Preşedintele nu a divulgat nicio altă operaţiune militară decât cele public cunoscute. La întâlnire au fost prezenţi încă doi înalţi oficiali, inlcusiv Secretarul de Stat, care îşi aduc aminte întâlnirea la fel. Mărturiile ar trebui să conteze mai mult decât sursele anonime. Am fost şi eu acolo: pur şi simpu nu s-a întâmplat”, a spus consilierul pe probleme de securitate națională, H.R. McMaster.

Acea întâlnire era oricum controversată din cauză că presa americană n-a fost lăsată să participe, dar ziaristului agenţiei ruse ITAR Tass i s-a permis, sub argumentul că este şi fotograful oficial al lui Serghei Lavrov. Toate aceste controverse afectează imaginea preşedintelui mai ales pentru că se continuă interminabila serie a presupuselor sale legături cu Kremlinul. Donald Trump a avut mereu un discurs favorabil la adresa lui Vladimir Putin. A fost chiar suspectat că are interese economice în Rusia, lucru pe care l-a dezminţit categoric.

Unul din cei mai apropiaţi consilieri de-ai lui Donald Trump a trebuit să demisioneze în urma acuzaţiilor că a a avut discuţii nepotrivite cu ambasadorul Rusiei – acelaşi primit acum de Trump în Biroul Oval.

Şi, cel mai recent, preşedintele american l-a demis pe directorul FBI, care începuse o amplă anchetă asupra posibilelor legături dintre stafful de campanie al domnului Trump şi oficiali ruşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite