Un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria: Lipnița-Kainargea. Premierul Mihai Tudose, la ceremonia de inaugurare

De astăzi avem un nou punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, Lipnița-Kainargea. Inaungurarea este așteptată de multă vreme atât de localnici, cât și de cei care trebuie să tranziteze zona. Premierul Mihai Tudose a participat, împreună cu omologul său bulgar, Boiko Borisov, la ceremonia de inaugurare.

03 Octombrie 2017, 11:13 (actualizat 03 Octombrie 2017, 20:42) |
Un nou punct de trecere a frontierei între Româna și Bulgaria
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Noul punct de frontieră Lipniţa - Kainargea va fi o soluţie pentru cei care, la vară, vor merge pe litoralul bulgăresc. Însă cel mai mult îl vor folosi localnicii, care au astfel şansa să-şi viziteze mai uşor rudele din Bulgaria.

Deschiderea noului punct de frontieră a fost prevăzută într-o hotărâre de guvern din 2012, însă a durat 5 ani pentru a fi făcute toate amenajările necesare, în conformitate cu cerinţele Schengen. Pe la Lipnița, vor putea trece doar mașini cu o greutate maximă de 3,5 tone în intervalul orar 8-20.

"Este un moment simbolic, este un moment care deschide o zi ce va sta sub semnul interconectivității și a eforturilor comune ale celor două țări, celor două guverne, eforturi în vederea operaționalizării a tot ceea ce înseamnă intercontectare locală, regională, energetică, de siguranță în comun a celor două țări. Sunt onorat că împreună cu premierul Republicii Bulgaria dăm startul unei zile care, cred eu, că va fi de însemnătate pentru viitorul comun al celor două țări", a declarat Mihai Tudose.

"Sperăm că vom deschide mai multe puncte de frontieră, ceea ce va favoriza transportul, turismul și afacerile dintre cele două țări. Din acest moment, punctul de frontieră o să funcționeze între orele 08:00-20:00, pentru vehicule de până în 3,5 t", a declarat Boiko Borisov.

VIDEO
Corespondentul TVR Ionuț Gheorghe, de la Varna, ora 11:00
Tot marți, premierul Mihai Tudose și membrii Executivului român vor participa la Varna, la Reuniunea interguvernamentală româno-bulgară.

"Reuniune interguvernamentală la Varna. Mihai Tudose: "Am convingerea că, în maximum un an, România și Bulgaria sunt în spațiul Schengen""

Este a patra întâlnire bilaterală între România și Bulgaria. Discuțiile încep cu o întrevedere tete-a-tete între premierul român și cel bulgar, iar în paralel cei 11 miniștri vor avea întâlniri cu omologii lor din Bulgaria, a transmis corespondentul TVR Ionuț Gheorghe de la Varna, pentru emisiunea "Perfect, Imperfect".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI