Un nou protest la Chișinău, organizat de partidul Șor. 24 persoane, printre care minori, au fost conduse la Inspectoratul de Poliție

16 martie 2023, 13:07

Oamenii legii anunță că au reținut un bărbat de 37 de ani care ave asupra lui un cuțit.

Poliția a lansat un apel către toți participanții să dea dovadă de un comportament adecvat.

„Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Amintim participanților la întrunire că Poliția nu va admite acțiuni care pun în pericol ordinea și securitatea publică. În context, vă amintim că nu tolerăm ca participanții să dețină obiecte interzise, periculoase pentru viața și sănătatea persoanelor. Reiterăm pentru organizatori să nu admită participarea la întruniri a minorilor, fără însoțitor Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane. Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, menționează Poliția R. Moldova.

De dimineață, mai multe autobuze și microbuze cu protestatarii Partidului Șor au pornit spre Chișinău. Ei au organizat proteste spontane după ce au fost opriți de către forțele de ordine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite