Un nou protest în cazul Sorinei. Sătenii din Baia de Aramă vor anularea adopției fetiței de 8 ani. Familia adoptivă a făcut publice noi imagini cu micuța

23 iunie 2019, 15:04

Continuă controversele în cazul fetiței adoptate din Baia de Aramă. În timp ce familia adoptivă a făcut publice noi imagini care să arate că fetița este bine, localnicii din Baia de Aramă cer în stradă anularea adopției. Avocatul asistentei maternale spune că va apela la căile extraordinare de atac. Iar luni sunt așteptate primele concluzii ale anchetelor.

Familia adoptivă a fetiței din Baia de Aramă a transmis noi imagini cu Sorina. Vrea să arate tuturor, inclusiv celor care îi contestă, că fata se simte bine și nu are probleme.

Sătenii din Baia de Aramă au protestat din nou. Vor ca Sorina să revină la familia care a crescut-o încă de când avea un an, în regim de asistență maternală. Protestatarii au mers şi la Craiova pentru a cere anularea adopţiei. Şi-au strigat nemulţumirile în faţa Curţii de Apel, acolo unde a fost pronunțată decizia.

Avocatul asitentei maternale susține că, din 2018, femeia a făcut mai multe cereri pentru a o adopta pe Sorina. Susţine că va ataca hotărârea instanţei în urma căreia fetiţa a fost luată de forţele de ordine de la familia din Baia de Aramă.

La rândul său, reprezentantul legal al familiei adoptive a transmis printr-un comunicat că asistentul maternal a fost parte în dosarul de adopție care s-a judecat din septembrie 2018 până în aprilie 2019 și și-a prezentat toate argumentele și probele în instanță, iar judecătorii NU i-a dat câștig de cauză.

În urma intervenţiei forţelor de orine în Baia de Aramă, procuratura a deschis o anchetă. Imaginile filmate în timpul acțiunii, când fetița este târâtă, a iscat un val de indignare publică pe rețelele de socializare.

Anchete mai fac Autoritatea pentru Protecția Copilului, dar și Avocatul Copilului. Ministrul Justitiei și Inspectia Judiciară au anunțat de asemenea verificări. Primele concluzii ar urma să fie comunicate luni.

_____________________________

Un nou protest în Baia de Aramă, satul din care a fost preluată spre adopţie Sorina, fetiţa de 8 ani. Localnicii cer autorităţilor să o readucă pe Sorina la familia care a avut-o în plasament. Adopţia a fost consemnată de o decizie definitivă a unei instanţe, iar un procuror şi mai mulţi poliţişti, inclusiv mascaţi, au venit să pună în aplicare decizia. Momentul a stârnit un val de indignare, iar autorităţile au început mai multe anchete. Atenţie, sunt imagini cu puternic impact emoţional!

Aflăm mai multe detalii despre proteste, dar şi despre anchetele în derulare de la Loredana Berneanu:

Cazul Sorinei este anchetat de Procuratură, care verifică felul în care au intervenit oamenii legii când au luat fetița din Baia de Aramă. Anchete fac Autoritatea pentru Protecția Copilului, dar și Avocatul Copilului. Ministrul Justiției și Inspecția Judiciară au anunțat, de asemenea, verificări. Pe de altă parte, în Baia de Aramă, sătenii protestează față de modul în care a fost decisă adopția. Ei vor ca Sorina să revină la familia care a crescut-o până acum, în asistență maternală. Aseară, sătenii au ieșit din nou în stradă. Şi anunță că nu vor să renunțe la proteste. Sorina a crescut de la un an în familia asistenților maternali, iar procesele legate de adopție în familia românilor din Statele Unite au început în 2015. Fetița se află acum la familia adoptivă care urmează să plece în Statele Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite