Un nou prim-adjunct la SRI: gen. de brigadă Răzvan Ionescu. Absolvent de Fizică, are o experiență de peste două decenii în munca operativă

23 martie 2017, 16:04

Răzvan Ionescu are 45 de ani și o experiență de peste două decenii în munca operativă a SRI.

De profesie este fizician, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității din București.

A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

De-a lungul carierei în SRI, generalul de brigadă Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții în unitățile centrale și teritoriale. „A avut succese operaționale de anvergură”, notează SRI, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic. Problematicile vizate: criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație și terorism.

A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan și a absolvit ca șef de promoție cursurile de inițiere.

A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016. A condus o unitate centrală cu activitate în combaterea amenințărilor transfrontaliere. „În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituționali ai SRI, atât interni, cât și externi”, se mai arată în comunicatul SRI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite