UN NOU ÎNCEPUT. Campionatele de la Cluj, o şansă pentru gimnastica românească

27 martie 2017, 20:23

Clujul se pregăteşte intens pentru momentul în care va monopoliza întreaga atenţie a lumii sportului. Gimnastele şi gimnaştii noştri vor avea un atu, poate cel mai important: publicul de acasă.

„Mă bucur că Europenele se vor ține la noi, este un început extraordinar pentru gimnastica noastră, pentru că trebuie să avem un alt mic început. Voi fi alături de gimnastele noastre!”, transmite fosta campioană Nadia Comăneci.

“Chiar dacă venim după niște Jocuri Olimpice dezastruoase, zic eu, pentru gimnastica românească, România în general nu prea şi-a permis să participe la o competiţie fără să-şi propună medalii (…) Sperăm să putem obține 2-3 medalii la acest Campionat European”, spune Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.

Alina Alexoi, jurnalist TVR: „Concursul de calificare este foarte important și gimnaștii îl privesc ca atare, pentru că acolo ajungi sau nu în finalele pe aparate. Pentru telespectatorul obișnuit cu concursul de gimnastică de a fi alături de sportivii români atunci când câștigă medalii, finalele sunt mai importante. Dar pentru noi, ca și televiziune, și cred că și pentru sportivi, concursul de calificare e foarte important”.

Europenele de Gimnastică se vor desfăşura la Cluj-Napoca  în perioada 19-23 aprilie şi vor fi transmise în direct, la Televiziunea Română!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite