Un nou incendiu la Parlamentul Național sud-african

4 ianuarie 2022, 08:35

Suspectul are 49 de ani și este bănuit că a pus intenționat focul. Președintele Adunării Naționale, Nosiwiwe Mapisa – Nqakula, a declarat că, dacă se confirmă că incendiul a fost declanșat de bărbatul reținut de poliție, este vorba de un atac la democrația țării.

Poliția specială, Hawk, a precizat că suspectul ar fi pătruns în clădirea parlamentului printr-o fereastră a unui birou.

Patricia de Lille, ministrul Lucrărilor Publice: Problema nu este cu președintele Camerei, problema este că nu erau monitorizate camerele de supraveghere în această noapte fatală. A fost declanșată şi o investigație de ce nu s-a intervenit mai repede, dacă era cineva în clădire.

Primul incendiu s-a declanșat duminică dimineața. Unele clădiri ale complexului sunt chiar din 1884 și găzduiesc Adunarea Națională, camera inferioară a legislativului.

Flăcările au fost atât de puternice încât acoperișul parlamentului s-a prăbușit. Din cauza temperaturii foarte ridicate, 400 de grade Celsius după stingerea focului, pagubele nu au putut fi evaluate.

Parlamentul a jucat un rol crucial în tranziția de la regimul de apartheid abrogarea legilor care au permis politicile represive ale albilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă