Un nou incendiu de vegetaţie în Spania; două sate au fost evacuate

Incendiu vegetație uscată
Incendiu vegetație uscată
24 octombrie 2022, 21:08

Incendiul de vegetaţie, produs în vestul Ţării Bascilor şi în nordul provinciei Burgos, a izbucnit duminică, după o pauză de mai multe săptămâni a acestor fenomene, care au devastat Spania pe durata verii. Peste 500 de hectare de vegetaţie au fost distruse deja de flăcări.

Aproximativ 100 de locuitori din satele Antunano şi Bortedo, situate la o distanţă de aproape 400 de kilometri nord de Madrid, au fost evacuaţi, a anunţat El Pais. Nicio persoană rănită nu a fost raportată până în prezent. Trei ferme, două locuinţe şi o maşină de pompieri au fost distruse de flăcări.

Flăcările au fost alimentate de vânturi cu viteze de până 100 de km/h, care au împiedicat avioanele şi elicopterele de pompieri să decoleze, obligate să rămână la sol pentru mai multe ore în zilele de duminică şi luni.

Spania s-a confruntat cu unele dintre cele mai devastatoare incendii de vegetaţie în acest an, cu focare care s-au aprins în mod repetat între lunile iunie şi septembrie.

Potrivit Programului Uniunii Europene Copernicus de Observare a Pământului, 435 de incendii au distrus peste 300.000 de hectare în Spania până acum în 2022.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă