Un nou focar de coronavirus a izbucnit în Coreea de Sud. Au fost raportate peste 100 de cazuri, în doar 2 zile

21 februarie 2020, 12:20

În portul Yokohama, ultimii pasagerii de pe nava Diamond Princess, care au fost testați negativ, sunt debarcati. Cei mai mulți vor putea pleca acasă.

La fel și membrii echipajului, care au fost cei mai expuși riscului de contaminare. Doi dintre aceștia, cetățeni români, care sunt internați în urma testării pozitive cu COVID 19, sunt în stare bună, informează MAE. De asemenea 6 români, 2 pasageri și 4 membri ai echipajului și-au exprimat dorința de reveni în țară.

Între timp, un nou focar a izbucnit în Coreea de Sud, cu peste 100 de cazuri raportate, în doar 2 zile. Îmbolnăvirile sunt concetrate în două orașe din sud. Oamenii au fost sfătuiți să stea în case și să poarte masca.

În China, numărul îmbolnăvirilor scade și în 14 provincii epidemia este sub control, fără noi cazuri raportate. Numărul deceselor se ridică în China la 2236.

Tot mai mulți cetățeni străini părăsesc țara asiatică dar revenirea acasă nu este tocmai plăcută. Într-o localitate din Ucraina au avut loc confruntări violente pentru că acolo au fost aduși 70 de oameni pentru a sta în carantină, după ce au fost repatriați din China.

Oamenii au încercat să blocheze autobuzele cu evacuați și a fost nevoie de intervenția forțelor speciale. Pentru calmarea situație la fața locului au mers primul ministru și ministrul Sănătății.

La nivel internațional numărul de cazuri a depășit o mie, cu aproape 50 în Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite