Un nou film, un nou scandal la Muzeul Țăranului Român. Un grup de creștini, deranjat de proiecția filmului ”Soldații.Poveste din Ferentari”

8 februarie 2018, 19:42

Protestatarii spun că nu se vor opri aici.

Şi ţăranii şi-au făcut copiii în taina cununiei, noaptea, soţul cu soţia, dar nu s-au pus niciodată în Muzeul Ţăranului Român filme pornografice. Aşa că nici filme homosexuale nu cred că e cazul să se pună.

Acum câteva zile, la Muzeul Ţăranului Român, proiecţia filmului „120 de bătăi pe minut” a fost întreruptă de un grup de persoane care a intonat Imnul Naţional şi cântece bisericeşti.

Condam public cele întâmplate la MȚR. Apreciem că depăşeşte libertatea de exprimare. Aceste puncte de vedere trebuie exprimate astfel încât să se respecte libertatea de exprimare a celuilalt” – Asztalos Csaba FERENC, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Un incident similar s-a petrecut și în februarie 2013, în acelaşi cinematograf.

N-am mai auzit strigăte de moarte homosexualilor, auzim permanent însă că România nu e Sodoma. Nu e şi nici nu poate să fie” – Florin Buhuceanu, directorul Asociaţiei ACCEPT.

Apărătorii minorităţilor sexuale cred că în următorii ani cazurile de agresiune împotriva membrilor comunităţii se vor înmulţi. Potrivit Eurobarometrului din 2015, 54% dintre români sunt de părere că persoanele LGBTI nu merită drepturi egale cu ceilalţi cetăţeni.

Cetăţenii LGBT ai acestei ţări au exact aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean. Şi atunci când fac o plângere, atunci când încearcă să îşi exercite drepturile trebuie trataţi în mod egal. Dacă vor să meargă la un film, trebuie să aibă acces să meargă la acel film” – Romaniţa Iordache, expert anti-discriminare CE.

Trei dintre protestatarii care au făcut scandal acum patru zile la Muzeul Ţăranului Român au fost sancţionaţi cu 500 de lei fiecare pentru deranjarea liniştii şI ordinii publice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite