Un nou examen pentru liceeni, după clasa a X-a. Reprezentantul Federației asociațiilor de părinți: “Am cerut și treapta întâi, cum era înainte"

Treapta a II-a la liceu revine şi, mai mult, părinţii sunt de acord cu evaluarea copiilor lor la finalul clasei a X-a! Este doar una dintre propunerile ministrului Educației. Proiectul pentru noua lege a Educației va fi lansat în dezbatere publică în perioada următoare.

08 Ianuarie 2019, 20:14 Știrile TVR |
Noi provocări pentru sistemul de învățământ
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, propune întoarcerea la examenul de la finalul clasei a X-a, la care s-a renunțat în 1992.

Pe atunci, evaluarea era cunoscută ca treapta a doua și doar cei care promovau se puteau gândi la Bacalaureat. Ceilalți erau îndrumați spre școlile profesionale sau rămâneau cu 10 clase.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației: "Învățământul obligatoriu se termină după clasa a X-a. Deci, teoretic, acolo ar trebui să avem o evaluare, să știm că am încheiat ciclul învățământului obligatoriu. (…) Ce beneficii ar aduce ea? Păi, examenul de Bacalaureat nu mai reprezintă materia pe 4 ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii 2 ani de zile. Deci am ușura examenul de Bacalaureat".

Părinții susțin evaluarea după clasa a X-a.

"Am cerut și treapta întâi, cum era înainte, dacă tot vorbim de sistemul vechi, adică o admitere care să nu țină cont de ponderea de la clasele V-VIII. (…) Știm foarte bine că înainte de '90 acest sistem a fost foarte bine implementat" – Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Chiar și cei care au trecut recent prin emoțiile examenului de Bacalaureat cred că e o idee bună.

Evalurea de la finalul învățământului obligatoriu este prevăzută în proiectul pentru noua lege a Educației, pe care ministrul a promis că o va lansa în dezbatere publică în primăvară.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI