Un nou episod de poluare în Capitală. Cauza a fost praful adus de pe câmpuri de vântul puternic, susțin activiștii de mediu

În plină epidemie de coronavirus, Bucureștiul se confruntă cu episoade serioase de poluare. Noaptea trecută s-au înregistrat, din nou, valori îngrijorătoare, în sudul și nordul Capitalei. Iar activiștii de mediu spun că valorile sunt depășite frecvent, în special în weekend. De astă dată, vorbim despre o poluare cu praf, răscolit de vântul puternic din ultimele zile.

27 Martie 2020, 21:36 Știrile TVR |
Poluare în București

Vântul din ultimele zile a răscolit ogoarele din jurul Capitalei și a adus un nor de praf deasupra Bucureștiului. Implicit, platformele care măsoară calitatea aerului au înregistrat valori și de două mari la indicatorii de poluare.

„Senzorul de la Piaţa Sudului a început să înregistreze valori crescute pentru PM2.5 şi PM10. Maximă a fost de 124 micrograme/mc, ceea ce înseamnă depăşit de două ori jumătate peste limita legală. Am înregistrat aceste valori depăşite în special spre weekend, noaptea, între 21:00 și 00:00”, spune Loredana Pană, coordonator comunicare platforma aerlive.ro

Și rețele naționale de monitorizare a calității aerului au înregistrat valori foarte mari în trei puncte din nordul Capitalei: Piața Universității, Sectorul 2 și Lacul Morii.

Depăşirea de la Lacul Morii a fost de 13 ori faţă de valorile maxime admise la PM10, spune Octavian Berceanu, consilier general USR.

Nu e vorba de nicio defecțiune tehnică, susțin activiștii de mediu, care spun că ne confruntăm cu un nor de praf adus de vântul puternic din ultimele zile.

Interferenţa poluării ca factor de risc este alăturată unui alt factor pe care nimeni nu-l ia în calcul, de exemplu tabagismul, spun medicii. Cu alte cuvinte, fumătorii sunt mai expuși riscului de îmbolnăvire.

Situația va reveni la normal în următoarele zile, pentru că meteorologii spun că vântul se va potoli.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 35°C
IASI 36°C 35°C
CLUJ 36°C 36°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 36°C 35°C
BRASOV 33°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI