Un nou accident provocat de un urs care traversa şoseaua, în Mureş. Este al șaselea incident rutier din ultimele zile

22 noiembrie 2019, 19:28

Un urs brun a fost lovit de o mașină în localitatea Găiești din județul Mureș. Accidentul a avut loc pe drumul european 60. Autoritățile s-au mobilizat și au vrut să ducă animalul la grădina zoologică unde să fie tratat de veterinari.

„Ursul este în viață, a fost tranchilizat și în acest moment este transportat la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș. Autoturismul implicat în accident este înmatriculat în București. Erau doi pasageri, nu au fost răniți, autoturismul a fost avariat”, au anunțat reprezentanții Biroului de Presă al Prefecturii Mureș.

Este al șaselea accident rutier din ultimele zile în care sunt implicați urși. Săptămâna trecută, un exemplar a fost lovit de o mașină între Praid și Sovata. Tanko Tunde era pe scaunul din dreapta, alături de soțul ei. Fetiță lor de doi ani, dormea pe bancheta din spate.Ursul rănit a rămas ore în șir pe marginea șoselei în agonie, cu labele rupte. Nimeni nu s-a priceput să intervină.

O asociație pentru protecția animalelor din Sibiu propune înființarea unui serviciu de preluare a apelurilor de urgență pentru salvarea animalelor sălbatice, după modelul 112. Astfel, ar fi alertați medicii veterinari și organizațiile de protecție a animalelor, pentru a interveni în timp cât mai scurt.

Asociația „Milvus” din județul Mureș a încercat să implementeze un proiect similar în urmă cu trei ani.

O soluție pentru evitarea accidentelor ar fi pasajele de trecere pentru animale sălbatice. Acestea însă pot fi montate doar pe autostrăzi, nu și pe drumurile naționale sau județene. În aceste condiții, șoferii ar trebui avertizați cu panouri că trec prin zone populate cu animale sălbatice, sau chiar încetiniți prin limitatoare de viteză.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite