Un muncitor a murit și altul a fost rănit la Oradea după ce pământul de la fundația casei la care lucrau s-a surpat

Pamant surpat. Fundatia unei case s-a surpat
Pamant surpat. Fundatia unei case s-a surpat
26 august 2022, 17:13

Incidentul s-a petrecut după ora 13.00, când pământul de la fundația unei case s-a surpat. Trei muncitori lucrau la ea, în acel moment. Doi dintre ei au rămas blocați sub malul de pământ și bucăți de beton, într-un șanț adânc și îngust de doar 50 de centimetri. Al treilea a scăpat.

Unul dintre dintre muncitori a fost acoperit de pământ până la nivelul genunchilor, era conștient și a putut fi scos rapid de echipele de salvatori. Colegul lui, un bărbat de 50 de ani, a fost îngropat aproape în întregime. A fost scos după aproximativ două ore, însă a fost prea târziu.

În urma surpării, a fost rupt și un branșament de gaze și au fost scăpări de gaze și pericol de explozie.

La faţa locului au acţionat 16 pompieri militari cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de intervenţie cu modul de descarcerare, o autospecială de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Cei trei muncitori lucrau la negru. Primeau 150 de lei pe zi pentru lucrarea de consolidare a casei. Imobilul, vechi de câteva decenii, fusese cumpărat în urmă cu un an, iar proprietarul a decis să facă mai multe lucrări de modernizare. Cazul este cercetat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și de inspectorii ITM.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite