Un mort şi trei răniţi în urma unui bombardament rusesc în regiunea Herson, din sudul Ucrainei

Razboi in Ucraina. Bombardament
Razboi in Ucraina. Bombardament
1 mai 2023, 10:46

Moscova a lansat la primele ore ale dimineţii de luni noi salve de rachete asupra oraşelor ucrainene, forţele Kievului spunând că au neutralizat cea mai mare parte din ele.

„Armata rusă a vizat cartiere rezidenţiale în zone populate din regiune şi o clădire oficială din centrul Hersonului”
, a transmis şeful administraţiei militare locale, Oleksandr Prokudin, pe Telegram.

„În urma acestei agresiuni ruseşti, o persoană a murit şi alte trei, dintre care un copil, au fost rănite”, a adăugat el, precizând că oraşul a fost bombardat de opt ori în 24 de ore.

În regiunea sudică Dnipropetrovsk, un atac cu rachete a făcut cel puţin 25 de răniţi, inclusiv trei copii, a informat luni pe Telegram Serghei Lîsak, un responsabil al administraţiei regionale.

În oraşul Pavlohrad, „19 clădiri de mai multe etaje, 25 de case private, şase stabilimente şcolare şi preşcolare, precum şi cinci magazine au fost avariate„, a precizat el.

În noaptea de duminică spre luni, „aproape de ora locală 02.30” (23.30 GMT), forţele ruse au lansat un arac masiv asupra ţării, a raportat comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujni.

Invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu aviaţia lor strategică”, lansând „18 rachete de croazieră„, a transmis el pe Telegram, precizând cu 15 dintre aceste rachete au fost distruse de armata ucraineană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite