Un model de chioșc stradal pentru toți comercianții. Concurs de proiecte organizat de Primăria sectorului 6. Modelul câștigător costă în jur de 14.000 de euro

În ultimii ani, mai mulți primari au declarat război tarabelor care ocupă abuziv mare parte din trotuarele Capitalei, fără prea multe reușite însă. Nu sunt doar amplasate ilegal, ci și inestetice sau adevărate obstacole pentru pietoni. Primăria sectorului 6 se laudă că a găsit soluția. Prin concurs, a ales un singur model de chioșc, pe care vrea să îl impună tuturor comercianților.

13 Decembrie 2021, 22:03 Știrile TVR |

O florărie abandonată se afla în sectorul 6 pe un trotuar intens circulat, în apropierea campusului studențesc Leu. Peste drum, alte două tonete inestetice.

În sectorul 6, Primăria a făcut un concurs de proiecte și a ales un singur model de chioșc, pe care vrea să îl impună tuturor comercianților. Unul singur costă în jur de 14.000 de euro.

Din cele 200 de tonete din sectorul 6, o treime sunt amplasate ilegal. Chioșcuri degradate sunt însă pe trotuare în tot Bucureștiul. Multe nici măcar nu sunt racordate la utilități.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: "Potrivit ultimelor date, pe trotuarele din sectorul 2 existau nu mai puțin de 350 de tonete. Până la această oră, nu știm câte dintre ele sunt amplasate ilegal".

Până când problema chioșcurilor nu va fi abordată unitar de toate primăriile din Capitală, aspectul Bucureștiului va fi același, spun arhitecții.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 12°C
IASI 11°C 5°C
CLUJ 17°C 6°C
CONSTANTA 20°C 15°C
CRAIOVA 13°C 7°C
BRASOV 17°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI