Un miner de la exploatarea Livezeni a murit într-un accident de muncă în subteran

Mina Livezeni
Mina Livezeni
23 mai 2018, 12:51

În vârstă de 41 de ani, minerul ar fi fost lovit în zona capului de o piesă metalică în greutate de circa 150 de kilograme, relevă primele date ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara.

“Un miner de 41 de ani a fost lovit în zona capului de o piesă de aproximativ 150 de kilograme. Bărbatul a fost transportat la suprafaţă, unde a fost preluat, în stare de inconştienţă, de un echipaj SAJ cu medic, fiind efectuate manevre de resuscitare. Din păcate, pacientul a fost declarat decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

ITM Hunedoara a deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind efectuate la faţa locului de către o echipă de inspectori de muncă ai instituţiei.

„Evenimentul a avut loc în panoul 5, stratul 13, orizontul 100. Doi dintre inspectori au coborât în subteran pentru a investiga împrejurările în care s-a produs accidentul. ITM Hunedoara a deschis o anchetă în acest caz”, a afirmat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Istrate.

Dosarul va fi preluat de procurori la finalizarea cercetărilor ITM Hunedoara.

Accidentul produs la Exploatarea Minieră (EM) Livezeni este primul din acest an care se soldează cu decesul victimei.

EM Livezeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite