Un militar spaniol detașat la noi în țară desenează în timpul liber, în creion și cerneală neagră, „România frumoasă”

2 aprilie 2023, 21:00

La fel că și tatăl său, Jose Crespo este militar, mai exact locotenent colonel. Dar în timpul liber desenează și sculptează. Bucureștiul l-a descoperit la pas, în ultimii doi ani, de când este detașat în România, la Divizia Multinațională de Sud-Est a NATO. În această perioadă a reușit să creioneze și să transpună apoi în cerneală neagră „România frumoasă”.

„Am desenat toată viaţa, pentru că şi tatăl meu a desenat și m-a încurajat să îmi urmez pasiunea. Când termin serviciul, după orele de muncă, pur și simplu schimb totul și mă apuc de desenat.”

Spania, Belgia, Statele Unite ale Americii, Franța, Germania sunt doar câteva dintre țările în care a lucrat. Iar din fiecare loc a păstrat amintiri înrămate. Din București îi vor rămâne cu siguranță imaginea unei fântâni din Parcul Carol și un ceas din Cișmigiu. Deși recunoaște că albul și negru i se par cele mai expresive, uneori folosește și alte culori în desenele sale.

„Am vizitat într-o zi parcul Carol și pe o alee am văzut această fântână. Este veche, este frumoasă, este fantastică. Am trecut pe lângă parc, am văzut ceasul. Este ultimul desen pe care l-am făcut. Combinația dintre albastru, galben și portocaliu este atrăgătoare.”

Dar România nu e frumoasă doar în București, așa că între desenele colonelului spaniol se regăsesc și cetăți din Ardeal, vechi case românești, sau chiar detalii din Castelul Peleș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă