Un microbuz care transporta elevi, lovit în timpul unui atac armat, în Yemen. Zeci de morți și răniți, în mare parte copii

Atac în Yemen
Atac în Yemen
9 august 2018, 14:43

Un prim bilanț arată că 43 de oameni au murit și 61 au fost răniți, a precizat un oficial din sistemul medical. Cele mai multe decese sunt în rândul copiilor, cel puțin 29. Alți 30 de copii au fost răniți.

Nu este un bilanţ definitiv al atacului, pentru că victimele au fost transportate la mai multe spitale.

Atacul a fost comis de coaliţia condusă de Arabia Saudită. Reprezentanții acesteia au calificat atacul drept ‘o operaţiune militară legitimă’:

„Atacul care s-a produs astăzi în provincia Saada este o operaţiune militară legitimă împotriva unor elemente care (…) au tras noaptea trecută o rachetă contra oraşului (saudit) Jizan, făcând un mort şi răniţi printre civili”, a precizat coaliţia, într-un comunicat.

Coaliţia arabă a fost acuzată în repetate rânduri de atacuri în urma cărora rezultă victime civile. La rândul lor, reprezentanții coaliției şi-au asumat responsabilitatea unor raiduri, dar i-au acuzat pe rebeli că se ascund printre civili sau că se folosesc de aceştia drept scuturi umane.

În Yemen este conflict între guvernul preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi, susţinut de coaliţia militară, şi rebelii houthi, care au preluat controlul asupra unor regiuni întinse, printre care și capitala Sanaa.

Riadul a preluat în 2015 conducerea unei coaliţii în Yemen în sprijinul forţelor loiale administraţiei Hadi pentru a contracara avansul rebelilor houthi.

10 mii de oameni au murit de la intervenţia coaliţiei. Consecințele pentru localnicii neimplicați în războiul civil sunt greu de suportat.

În Yemen este cea mai gravă criză umanitară din lume, cu milioane de persoane în pragul foametei, potrivit ONU.

Organizația afirmă că, din cei aproape 28 de milioane de locuitori ai Yemenului, 20 de milioane nu ştiu dacă şi ce vor mânca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite