Un membru al clanului Corduneanu a fost achitat definitiv

8 februarie 2018, 20:10

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis că cele două infracţiuni de şantaj pentru care fusese trimis în judecată Petronel Corduneanu s-au prescris şi că nu există dovezi care să susţină faptul că ar fi constituit un grup infracţional organizat – cea de-a doua infracţiune de pe numele său. În aceste condiții, a fost achitat.

Decizia Curţii de Apel Iaşi nu a fost o surpriză pentru avocatul lui Petronel Corduneanu.

În dosarul deschis de DIICOT Iasi în 2010, Petronel Corduneanu a fost acuzat, alături de fostul său cumnat, Marian Tiugă, că ar fi coordonat reţeaua de hoţi de buzunare a clanului. Potrivit rechizitoriului, această reţea ar fi acţionat în zeci de state europene şi  ar fi fost una dintre principalele surse de venit ale familiei Corduneanu, la începutul anilor 2000.

În acelaşi dosar, Marian Tiugă a fost condamnat de către magistraţii Curţii de Apel Iaşi la 9 ani de închisoare pentru trafic de persoane. Deşi pe numele său a fost emis şi pus în aplicare un mandat de aducere, poliţiştii ieşeni nu l-au găsit pe Tiugă pentru a-l încarcera. Potrivit unor surse, acesta ar fi plecat deja din ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite