Un medic român din Marea Britanie a făcut o platformă pentru pregătirea online a elevilor

24 august 2020, 08:08

Alin Popescu este medic de profesie, dar s-a transformat în mentor educațional, odată cu realizarea platformei lectii-virtuale.ro.

Site-ul oferă acces la cursuri online, realizate pe baza programei școlare, la diverse materii precum matematică, fizică ori chimie.

În perioada stării de urgență, când școala s-a mutat în mediul virtual, numărul vizitatorilor a crescut și de 6 ori. Nu vorbim doar de elevi, ci și de cadre didactice interesate să folosească platforma.

Totul a pornit în urma cu câțiva ani, ca o soluție pentru elevii care doresc să își consolideze cunoștințele dincolo de lecțiile studiate în sala de clasă.

Din Marea Britanie, unde este stabilit, medicul Alin Popescu a coordonat activitatea site-ului.

Site-ul conține sute de filme care, practic, predau lecții la diverse materii, urmate de teste care să îl ajute pe elev să își însușească informațiile.

Dacă înainte de pandemie platforma avea în jur de 1.500 de vizitatori zilnic, în perioada școlii on-line au fost 6.500 de accesări și peste 850 de conturi create într-o singură zi.

Inclusiv profesorii din România au folosit platforma educațională.

Tânărul are în spatele său o echipă de 6 oameni, români din țară, dar şi stabiliţi în Marea Britanie. Recent, Alin Popescu a fost invitat de Casa Corpului Didactic din Galați să susțină o conferință online, la care s-au înscris câteva sute de profesori ce se pregătesc pentru varianta hibrid a școlii românești, cel puțin pentru următoarea perioadă.

Accesul pe platforma educațională este gratuit în sistemul care presupune afișarea de reclame, însă beneficiarii pot opta și pentru un abonament anual.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite