Un medic oncolog din Iași, șef de clinică la Intitutul Regional de Oncologie, a fost diagnosticat cu COVID 19

18 martie 2020, 09:19

Medicul ieșean pentru care a fost confirmată infecția cu virusul COVID 19 este șeful clinicii de oncologie medicală de la Intitutul Regional de Oncologie din Iași. Acesta s-a întors de la un congres organizat în Paris la mijlocul săptămânii trecute, când Franța nu figura încă pe lista zonelor galbene sau roșii.

Cu toate acestea, epidemiologul din cadrul institutului i-a cerut să nu intre în spital pentru 14 zile. Alaltătieri, medicul a hotărât să se testeze, în speranța că astfel își va putea relua activitatea. S-a descoperit însă că este infectat.

Soția sa, care, de asemenea, călătorise în Franța, conduce secția de oncologie a Spitalului de Copii Sfânta Maria. Nu s-a izolat și nu și-a întrerupt activitatea ca medic,  iar luni a fost în contact cu pacienții, fapt ce a alarmat conducerea unității medicale și a determinat-o să închidă secția de oncologie.

Ieri nu s-au făcut nici internări, nici externări, iar personalul nu a plecat acasă până la finalizarea anchetei epidemiologice. Din fericire, testele au arătat ca medical nu a contractat virusul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite