Un medic din Iași l-a iertat pe agresorul care l-a bătut în urmă cu trei ani, în schimbul a două fapte bune

14 decembrie 2018, 07:58

Povestea a început în urmă cu trei ani. Medicul Daniel Rusu era într-o staţie de tramvai şi vorbea la telefon cu soţia sa. Nu a observat că în spatele lui un tânăr voia să-şi parcheze maşina. Pentru că nu s-a dat la o parte, şoferul, un tânăr boxer, a ieşit din maşină şi a început să-l lovească cu pumnii pe Daniel până l-a lăsat inconştient. În tot acest timp, niciun trecător nu a intervenit să-l salveze.

Au urmat mai multe intervenţii chirurgicale, în urma cărora medicul a rămas cu şuruburi de metal în oasele feţei. Abia săptămâna aceasta, dosarul a ajuns în instanţă, dar, în sala de judecată, Daniel Rusu a spus că, în ciuda suferinţelor prin care a trecut, e dispus să ierte, cu condiţia ca bătăuşul să facă nişte gesturi omeneşti pentru oameni aflaţi în dificultate.

Astfel, două tinere vor primi câte o mie de euro. Este vorba despre o absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Iaşi care are nevoie de bani pentru a se opera de o tumoră cerebrală malignă şi o tânără de 18 ani, paralizată după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni.

„Aşa am simţit, pur şi simplu. Între o pedeapsă, oricare ar fi fost ea şi a face un gest, este mai important acel gest”, le-a spus medicul Daniel Rusu ziariștilor de la Mediafax.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă