Un medic de familie din județul Buzău este reclamat de pacienți, pe motiv că a lipsit câteva săptămâni de la cabinet

15 aprilie 2019, 11:05

Doamna doctor este medic de familie în trei sate din comuna Cochirleanca, județul Buzău: Gara Boboc, Târlele și Boboc. În ultimele săptămâni, a tot lipsit de la cabinet. Nu și-a anunțat pacienții și nu a vorbit cu un coleg să îi țină locul. Oamenii, majoritatea bătrâni și bolnavi, au căutat-o aproape zilnic, fie pentru consult, rețetă sau trimitere la medici specialiști.

Sătui să tot aștepte, sătenii au decis să o reclame.

În ziua în care echipa de control a ajuns la cabinetul medical din Cochirleni, și-a făcut apariția și doamna doctor.

Medicul de familie a refuzat să fie filmat. Ne-a transmis că a avut probleme medicale. Totuși, a recunoscut că a greșit că nu a anunțat Casa despre lipsa de la program.

Potrivit contractului cadru, medicul de familie are obligația ca, în cazul în care lipsește, să anunțe Casa de asigurări de sănătate și să își găsească un înlocuitor. Același act normativ prevede că dacă medicul lipsete mai mult de 3 zile consecutiv de la cabinet, riscă să îi fie reziliat contractul cu instituția. În județul Buzău sunt în prezent 12 comune care nu au medic de familie. În toată țara, sunt aproximativ 700 de cabinete de medici de familie, în mediul rural, neocupate. Explicația este simplă: exodul medicilor în orașe, unde condițiile de muncă sunt net superioare celor din sate.

În prezent, doar 4.500 de medici de familie din România au cabinete în mediul rural. Restul, de 7.000, lucrează în orașe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite