Un manuscris al lui Albert Eistein, cu primele calcule ale teoriei relativității, a fost scos la licitație, la Paris

Un manuscris al lui Albert Eistein, în care celebrul fizician face primele calcule pentru ceea ce avea să devină teoria generală a relativității, a fost scos la licitație la Paris. Prețiosul caiet a fost adjudecat pentru o sumă record: 11,6 milioane de euro.

23 Noiembrie 2021, 20:30 (actualizat 23 Noiembrie 2021, 23:05) |
$article.media.images[0].description
Manuscris al lui Einstein, scos la licitație"

Documentul de 54 de pagini, scris între 1913 și 1914 la Zurich, este considerat cel mai valoros manuscris semnat de celebrul fizician.

Albert Einstein a schițat în paginile respective, împreună cu colaboratorul său Michele Besso, primele calcule care au dus la celebra teorie generală a relativității.

Vincent Belloy, expert Christie's: Ceea ce găsesc deosebit de interesant citind acest manuscris este faptul că avem o imagine monolitică şi infailibilă a lui Einstein ca geniu absolut, care găseşte ecuaţia corectă din primul calcul. Acest manuscris arată că Einstein era inteligent, dar era un om de ştiinţă ca oricare altul şi, ca orice om de ştiinţă, traversează perioade de îndoială, de ipoteze care sunt confirmate sau nu prin verificare, prin erori.

Într-adevăr, documentul conține o serie de erori.

Casa de licitații precizează în programul premergător licitației că manuscrisele semnate Albert Einstein sunt extrem de rare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI