Un mal s-a surpat la Sinaia. Ruptura a ajuns aproape de două locuinţe

Mal surpat
Mal surpat
12 decembrie 2021, 13:53

Conform sursei citate, surparea s-a produs ca urmare a eroziunii malului pârâului Dorului. Eroziunea a ajuns la limita gardului, fiind o distanţă de aproximativ doi metri de cele două locuinţe din zonă.

Zona este monitorizată permanent şi în prezent nu se impune evacuarea persoanelor, precizează ISU.

Primarul Vlad Oprea a declarat, potrivit Agerpres, că era obligaţia celor de la Apele Române să consolideze malul, însă instituţia nu a demarat lucrări în acest sens. În aceste condiţii, primăria a obţinut fonduri pe situaţii de urgenţă de la Guvern şi acum se lucrează la un proiect pentru a începe consolidarea zonei.

„Apa adunată de pe versanţi s-a infiltrat în beciuri şi a inundat curţile iar unele zone au devenit greu accesibile. Astfel, pe unele străzi din Cartierul Platou Izvor, s-au adunat aluviuni iar canalele şi rigolele s-au înfundat şi nu au mai făcut faţă debitului crescut al apei. Primăria oraşului acţionează la această oră cu oameni şi mai multe utilaje în zonele afectate pentru soluţionarea problemelor apărute. Se lucrează la decolmatarea rigolelor, îndepărtarea resturilor vegetale şi aluviunilor aduse de şuvoaie. La această oră acţiunile de curăţare şi evacuare a apei sunt îngreunate de ploaia care nu se opreşte”, a transmis Primăria Sinaia.

La această oră, 5.238 de consumatori din localităţile Sângeru, Chiojdeanca, Mireş şi Lapoş sunt nealimentaţi cu energie electrică, informează ISU Prahova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite