Performanță unică pentru sportul ecvestru românesc: Un lipițan de la Herghelia Beclean a câștigat Campionatul Mondial de Atelaje

15 septembrie 2019, 19:33

Are cinci ani și este făcut să fie campion. Lipiţanul este, poate, cel mai îndrăgit cal de la Herghelia Beclean, dar și cel mai hotărât și încăpățânat. Neapolitano a adus României primul loc la Campionatul Mondial de Atelaje pentru Cai Tineri și își poartă cu mândrie medalia chiar și în grajd.

Nu doar talentul a contat în această competiţie mondială. Arbitrii sunt foarte exigenți, iar calul trebuie să treacă nu doar probe de dresaj, dar și de maraton și obstacole, înhămat singur la atelaj.

Neapolitano este din rasa lipițan negru, așa cum sunt toți caii din Herghelia de la Beclean. A rămas orfan la câteva luni și s-a atașat de îngrijitorii care i-au purtat de grijă.

La 3 kilometri de oraşul Beclean este una dintre puţinele herghelii tradiţionale din Transilvania. Aceasta este unică în Europa datorită numărului mare de cai negri din rasa Lipiţan. O varietate rară pentru care selecția a început în urmă cu peste 20 de ani. Armăsarii sunt antrenați pentru competiții, iar participarea la concursuri internaționale costă zeci de mii de lei.

Neapolitano și driverul Roland Varga se pregătesc acum la centrul de la Cubulcuț, din Bihor, pentru noi competiții sportive.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite