Performanță unică pentru sportul ecvestru românesc: Un lipițan de la Herghelia Beclean a câștigat Campionatul Mondial de Atelaje

Un lipițan negru de la Herghelia Beclean a fost alesul juriului la o competiție internațională. Neapolitano a devenit campion mondial după ce i-a convins pe arbitrii că este nu doar bine dresat, dar trece cu brio orice probă de tras atelajul. În spatele succesului se ascunde multă muncă, dar și multă dragoste, fără de care nu se poate face performanța în hipism.

 

15 Septembrie 2019, 19:33 |
Un lipițan negru, campion mondial
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Are cinci ani și este făcut să fie campion. Lipiţanul este, poate, cel mai îndrăgit cal de la Herghelia Beclean, dar și cel mai hotărât și încăpățânat. Neapolitano a adus României primul loc la Campionatul Mondial de Atelaje pentru Cai Tineri și își poartă cu mândrie medalia chiar și în grajd.

Nu doar talentul a contat în această competiţie mondială. Arbitrii sunt foarte exigenți, iar calul trebuie să treacă nu doar probe de dresaj, dar și de maraton și obstacole, înhămat singur la atelaj.

Neapolitano este din rasa lipițan negru, așa cum sunt toți caii din Herghelia de la Beclean. A rămas orfan la câteva luni și s-a atașat de îngrijitorii care i-au purtat de grijă.

La 3 kilometri de oraşul Beclean este una dintre puţinele herghelii tradiţionale din Transilvania. Aceasta este unică în Europa datorită numărului mare de cai negri din rasa Lipiţan. O varietate rară pentru care selecția a început în urmă cu peste 20 de ani. Armăsarii sunt antrenați pentru competiții, iar participarea la concursuri internaționale costă zeci de mii de lei.

Neapolitano și driverul Roland Varga se pregătesc acum la centrul de la Cubulcuț, din Bihor, pentru noi competiții sportive.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI