Un lector universitar australian a pretins că este Justin Bieber şi a abuzat zeci de minori în mediul virtual

9 martie 2017, 23:02

Un lector universitar din Queensland, în vârstă de 42 de ani, şi-a asumat identitatea lui Justin Bieber,  pe Facebook şi Skype. A făcut acest lucru din 2007. I-au căzut în plasă mii de tineri din întreaga lume.

Australianul a folosit ani în şir un profil fals şi a fost prins abia în urma unui „pont” dat de germani şi americani. Iar copiii exploataţi pot fi de oriunde din lume. Identitatea lor nu a fost dezvăluită.

Priscilla, 16 ani: „Uneori te cuprinde un mare entuziasm şi îţi spui „oh, e uimitor să mi se întâmple aşa ceva” şi continui să conversezi.”

Priscilla are bilet la concertul lui Justin Bieber de săptămâna viitoare din Austraia, aşa că subiectul o preocupă foarte mult. Dar şi mai mult e interesată mama ei, care a hotărât să îşi verifice mai atent fiica.

Mama  Priscillei: „Sunt regulile mele, e casa mea. Se întâmplă o mulţime de lucruri acolo şi vreau să fiu vigilentă.”

Poliţia australiană trage semnalul de alarma: e nevoie de o regândire serioasa a modului în care copiii sunt avertizaţi asupra pericolelor din mediul virtual.

Daniel Angus, profesor la Universitatea din Queensland: „E incredibil de uşor pentru oricine să pretindă că este o celebritate sau orice altă persoană. Există in mediul online o mulţime de informaţii, fotografii şi alte materiale care pot fi folosite pentru construirea de profiluri false.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite