Un jurnalist francez a fost ucis în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei

Jurnalist ucis în Ucraina
Jurnalist ucis în Ucraina
30 mai 2022, 18:00

Guvernatorului Serhii Haidai, citat de The Guardian, a declarat că reporterul a fost ucis în timpul unei tentative de evacuare din regiune, unde au avut loc lupte grele în ultimele zile, pe măsură ce invazia rusă continuă.

Gaidai: Astăzi, vehiculul nostru blindat de evacuare urma să ia 10 persoane din zonă, dar a fost prins sub focul inamicului. Șrapnelul de la obuze a străpuns blindajul mașinii, un jurnalist francez acreditat care scria un material despre evacuare a suferit o rană fatală la gât, iar un polițist de patrulă a fost salvat de o cască”.

 

 

Pe Twitter, președintele francez Emmanuel Macron a dat numele jurnalistului şi a adăugat: Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff era în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. Într-un vehicul umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele rusești, a fost împușcat mortal.”

Ziarul Le Parisien transmite că Leclerc-Imhoff avea 32 de ani și lucra pentru postul de știri BFMTV de 6 ani.

Ministrul francez de externe Catherine Colonna a spus, de asemenea, că Franța codamnă moartea „profund șocantă” a jurnalistului de 32 de ani: „Franța cere ca o investigație transparentă să aibă loc cât mai curând posibil”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite