Un învățător și-a făcut din casă școală. Primarul și viceprimarul, condamnați într-un dosar de fraudă, nu au recepționat școala nou ridicată, al cărei constructor a dat faliment

16 septembrie 2019, 20:01

În casa învățătorului din satul Cănicea vin zi de zi 21 de copii de grădiniță și de școală primară. Învățătorul și educatoarea au grijă să nu le lipsească nimic, să învețe și să își facă temele.

Petru Nicoară, învățător: „Mi-am ales meseria din dragoste de copii, și am și fetița, este și ea clasa a IV-a, am avut și băiatul tot la mine, dar acum este la facultate„.

Copiii ar putea merge la școala din comună, a cărei construcție a început acum 10 ani, numai că firma a dat faliment înainte să o finalizeze, iar clădirea este acum a nimănui și se degradează văzând cu ochii.

Autoritățile locale nu pot face mare lucru, pentru că Primăria din Cănicea e condusă doar de secretarul comunei. Primarul și viceprimarul au fost condamnați într-un dosar de fraudare a fondurilor APIA, iar Consiliul local a fost dizolvat încă din 2017.

Inspectoratul Școlar a inspectat casa învățătorului.

În școala din Cănicea nu se pot face investiții până când nu este clarificată situația clădirii. Una dintre soluții ar fi ca imobilul să fie preluat de Inspectoratul școlar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite