Un hotel din Bruxelles propune o cină de Sfântul Valentin fără riscul de a contracta noul coronavirus

10 februarie 2021, 13:19

”De mai multe luni suntem închişi în case şi încercăm să organizăm mici petreceri la domiciliu. Dar aici, faptul că putem ieşi într-adevăr ca la restaurant, este o mare oportunitate”, povesteşte bucuroasă Marine Deroo, de 34 de ani, care a testat acest concept cu puţin timp înainte de Ziua Îndrăgostiţilor.

Deroo, împreună cu partenerul ei, au luat cina la lumina lumânărilor, în ambianţă muzicală. Hotelul Qbic, care susţine că a fost primul care a experimentat această formulă, a amenajat circa 10 camere cu prilejul acestui Sfânt Valentin atipic.

Ultima comandă de vin trebuie plasată înainte de ora 20:00, pentru a nu încălca restricţiile impuse în perioada pandemiei de COVID-19.

În cadrul ofertei de 149 de euro cuplurile beneficiază de o cină, un mic dejun, o cameră de dormit şi o alta în care iau masa.

(w620) poza1

”Copiii sunt acasă, cuplurile vin, este un moment de calitate între cei doi”, explică Bert Vandewaetere, directorul hotelului, deschis la sfârşitul lui 2019. Ideea i-a venit după ce în Belgia barurile şi restaurantele s-au închis în noiembrie din cauza coronavirusului.

În perioada primului val, hotelul a pus la dispoziţie camere gratuite pentru lucrătorii din domeniul medical şi un spaţiu comun de lucru în hol destinat studenţilor, putând astfel să-şi menţină activitatea. Abia în urmă cu două luni însă, după ce o parte dintre camerele vacante au fost transformate în loc de servit cina pentru două persoane, Qbic a revenit la o activitate cvasi-normală pe perioada weekendurilor.

”Ideea ne-a venit întrucât numeroşi oameni s-au săturat să stea în case”, a povestit Vandewaetere. ”Avem suficiente camere, putem amenaja ceva drăguţ astfel încât clienţii să petreacă o seară minunată”.

(w620) poza2

Alte hoteluri din Bruxelles le-au urmat exemplul oferind posibilitatea de a lua cina ca la restaurant, respectând regulile de distanţare fizică.

Pentru weekendul de Sfântul Valentin au fost amenajate 60 astfel de camere, în special pentru serile de vineri şi sâmbătă, când se sărbătoreşte în mod tradiţional Ziua Îndrăgostiţilor.

Angajaţii, purtând măşti faciale, fac ture între bucătărie şi camere, iar atmosfera este una de sărbătoare: muzică, dopuri care sar, conversaţii spumoase.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite