LUMEA AZI

Un hotel din Berlin cazează oameni ai străzii. Costurile sunt suportate de la bugetul local

Ce pot face autoritățile locale că să-i ajute pe nevoiași? Multe, mai ales când este frig. Un hotelier din Berlin și-a pus la bătaie camerele imobilului sau pentru oamenii străzii. Și nu e singurul. Zilele și nopțile petrecute într-un hotel sunt plătite de la bugetul local. Mulți amărâți care nu mai sperau la nimic au reușit așa chiar să-și găsească o slujbă.

27 Februarie 2021, 17:03 |

Când ploaia rece cade peste Berlin, unora le este mai greu să găsească un adăpost decât altora. Dar acest bărbat a fost norocos. Christian este român. Nu a dorit să-și dezvăluie adevărata identitate. De regulă, iarna înnoptează într-un adăpost pentru oamenii străzii. Acum, într-o cameră de hotel. Bărbatul se simte în siguranță aici. Poate face duș și primește o masă caldă. Se simte alt om.

"Reiter" este unul dintre hotelurile din Berlin care găzduiesc oameni ai străzii precum Christian. Are un pat confortabil și este ferit de frig. Iar hotelul face ceva încasări, fiindcă administrația locală plătește cazarea pentru persoanele fără adăpost. Măsura era neapărat necesară, explică Wolfgang Willsch. Din cauza crizei corona, adăposturile au fost obligate să reducă numărul de paturi pentru a putea respecta măsurile de igienă.

Oaspeții își pot păstra paturile toată iarna dacă respectă regulile.

O locuință proprie - aceasta este și dorința lui Christian. Și speră să devină realitate după ce trece criza covid.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI