Un hacker „etic”. Olandezul care a spart contul de Twitter al lui Donald Trump nu va fi urmărit penal. Ce parolă previzibilă folosea liderul de la Casa Albă

Victor Gevers
Victor Gevers
17 decembrie 2020, 09:32

Olandezul Victor Gevers, în vârstă de 44 de ani, a reuşit să descopere parola contului lui Trump, confirmă parchetul, care îl prezintă drept un ‘hacker etic’.

„După ce a reuşit să se conecteze, olandezul a încercat să intre în contact cu autorităţile americane „pentru a le semnala vulnerabilitatea accesului la contul preşedintelui”, arată parchetul. „Astfel, el s-a identificat şi le-a dat sfaturi pentru a corecta această vulnerabilitate”, menționează procurorii.

Bărbatul a declarat apoi poliției olandeze că a vrut să verifice cât de vulnerabilă era parola lui Trump, dorind să evite o piratare a contului exact înainte de alegeri, date fiind „mizele importante”, indică parchetul.

Casa Albă negase conectarea hackerului, în vreme ce Twitter a indicat că nu deţinea probe ale unei deschideri de sesiune din exterior.

„În Olanda, piratarea este pasibilă de urmărire penală”, aminteşte Ministerul Public, explicând astfel de ce a fost deschisă o anchetă în privinţa hackerului. Cu toate acestea, parchetul consideră că, în aceste „condiţii speciale”, nu se impune urmărirea penală.

Potrivit autorităţilor olandeze, hackerul a accesat într-adevăr contul de Twitter al lui Donald Trump, dar „respectând criterii dezvoltate de jurisprudenţă” şi care fac din el „un hacker etic”. În plus, el nu a postat mesaje dându-se drept preşedintele american.

„Autorităţile americane au fost informate” despre rezultatele anchetei din Olanda, încheie Ministerul Public.

Victor Gevers şi-a povestit aventura într-un interviu publicat pe 22 octombrie de publicaţia lunară „Vrij Nederland”.

El a spus că încercase mai multe parole, precum ‘MakeAmericaGreatAgain’, înainte de a introduce „maga2020”, forma contractată a sloganului lui Donald Trump şi care i-a dat acces la cont, după cum a relatat în interviu.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite