Un grup de voluntari a reuşit să schimbe vieţile mai multor nevăzători. Persoanele cu deficiențe de vedere au primit câte un câine ghid

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, s-a plimbat legat la ochi în jurul Reşedinţei, condus doar de un câine ghid. Și-a arătat astfel sprijinul pentru cei care luptă ca să le redea lumina persoanelor cu deficiențe de vedere. Și sunt peste 100 de mii de nevăzători în România! Oameni care depind mereu de cineva pentru a face lucruri simple. O mâna de voluntari a reușit să le schimbe viețile unora dintre ei.

24 Aprilie 2019, 20:46 |
Dăruiește lumină cu un câine ghid
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anca a avut probleme medicale serioase care au lăsat-o fără vedere în urmă cu 15 ani. I-a fost foarte greu să depindă mereu de cineva. Acum, însa, este independentă.

Ambasadorul Marii Britanii a acceptat provocarea de a fi... nevăzător. Trotuarul prea îngust pentru o persoană ghidată de câine a fost doar una dintre piedici. Au urmat două limitatoare de viteză lăsate pe trotuar.

În Marea Britanie, nevăzătorii primesc un astfel de ghid din partea statului. Fundaţia care le oferă românilor lumina prin ochii unui câine a reuşit până acum să ajute 20 de persoane. Alte 56 sunt pe lista de aşteptare. Nevoia este însă mult mai mare.

Pentru întreţinerea unui astfel de câine este nevoie de 3500 de euro anual. În 2018, Fundaţia Light into Europe le-a asigurat 13 tone de biscuiţi şi 2400 de şedinte de pregătire. Costurile sunt asigurate din donaţii.

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI