Un grup de tineri antreprenori produce viziere pentru medicii care luptă cu coronavirusul. Oricine poate da o mână de ajutor. Accesați www.viziere.ro

29 martie 2020, 19:44

Un astfel de exemplu vine din partea unui grup de tineri antreprenori care s-au mobilizat și au donat până acum 25 de mii de viziere în zeci de spitale din toată țara. Ecranele de protecție sunt făcute dintr-un plastic special care însă nu se mai găsește în țara noastră, așa că tinerii sunt nevoiți să îl aducă din străinătate și au nevoie în continuare de donații.

Aproape 50 de ateliere din țară au fost transformate în adevărate fabrici de viziere. Zeci de voluntari au înțeles că lupta cu această boală se poate da numai cu echipamente medicale potrivite. Totul a pornit de la București.

În lupta medicilor din spitale cu virusul COVID-19 se alătură tot mai mulți oameni care au înțeles cât de important este orice ajutorul de orice fel. Echipamentele de protecție reprezintă una dintre cele mai mari nevoi în momentul de față. Ecranele de protecție pe care medicii și asistentele le poartă când intră în contact cu bolnavii sunt insuficiente, așa că un grup de tineri a prototipat o vizieră de protecție.

Până acum au fost donate peste 15 mii de viziere către 200 de spitale din toată țara. Nevoia este însă mult mai mare. Așa că toți cei care pot să facă o donație oricât de mică, o pot face intrând pe site-ul www.viziere.ro.

Proiectul tinerilor antreprenori este sprijinit și promovat în cadrul campaniei #faptebune, inițiată de societatea civilă și Guvernul României, al cărei partener este și Televiziunea Română.

Asociațiile umanitare sprijină și ele proiectele de acest fel și deruleazaă în paralel altele. Un exemplu este programul Supereroi, dedicat până acum ajutorării copiilor care au părinții plecați în străinătate.

În momentul de față, vizierele făcute cu ajutorul a sute de voluntari din toată țara sunt produse în 50 de ateliere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite