Un grup de români, acuzat că a furat bijuterii de milioane de euro în Insulele Canare. Hotii au fost identificați cu ajutorul Poliției Române

24 august 2018, 23:14

Bijuteriile au fost furate în luna iunie de la magazinul Santos din orașul Puerto del Carmen.

Hoții au făcut o gaură în tavan la ora 3 noaptea și au acționat foarte rapid. Purtau cagule și mănuși că să nu lase urme și să nu poată fi identificați pe filmările camerelor de supraveghere.

A doua zi, suspecții au încercat să părăsească Insula Lanzarote cu prada furată.

O mare parte din bijuterii au fost găsite în bagajele suspecților, în timp ce încercau să se îmbarce într-un avion către România.

Agenții de pe aeroportul din Lanzarote au găsit multe obiecte din aur învelite în pungi de plastic sau ascunse în ciorapi și în buzunarele pantalonilor.

Anchetatorii spanioli au înțeles imediat că furtul fusese pregătit din timp și au descoperit apoi că membrii grupării aveau roluri și sarcini foarte clare.

Ca să-i identifice pe cei 6 suspecți, autoritățile spaniole au apelat la Poliția Română, care i-a ajutat pe agenții spanioli să recupereze aproape tot prejudiciul.

În urma operațiunilor derulate în România, polițiștii au găsit și bijuterii furate în alte două spargeri organizate de aceeași grupare în Insula Lanzarote.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite