Un bloc de locuințe din Tel Aviv a fost lovit de rachete. Aripa militară a Hamas și-a asumat responsabilitatea atacului

Bloc de locuințe din Tel Aviv lovit de rachete
Bloc de locuințe din Tel Aviv lovit de rachete
27 octombrie 2023, 14:51

ACTUALIZARE Cel puțin patru persoane au fost rănite în urma atacului, potrivit ultimelor actualizări.

Imagini video distribuite pe social media arată partea superioară a unei clădiri avariate de impactul unei rachete.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate la Tel Aviv, în împrejurimile oraşului şi în zona centrală a Israelului apropiată de Fâşia Gaza. Potrivit televiziunii israeliene Canal 12, alte opt rachete au fost interceptate de sistemele antiaeriene.

Braţul armat al grupării islamiste Hamas a confirmat lansarea unor rachete dinspre Fâşia Gaza către Tel Aviv. Brigăzile al-Qassam menţionează într-un comunicat că acest atac este „un răspuns faţă de masacrele sioniste împotriva civililor” în Fâşia Gaza.

Șeful poliției din Tel Aviv, Peretz Omer, a declarat că două persoane au fost rănite în urma loviturii cu rachete asupra unui apartament din Tel Aviv, una rănită moderat și una ușor, potrivit Times of Israel. A precizat că poliția nu a putut încă să intre în structură pentru a se asigura că nimeni altcineva nu este prins în capcană.

Televiziunea de știri  Canal 12 transmite că două rachete au căzut în zone deschise în apropiere de Ashdod, fără a provoca pagube sau răniți.

Există, de asemenea, informații potrivit cărora o rachetă a lovit o alee dintr-un parc din Tel Aviv. Un material video arată deteriorarea trotuarului și urme de arsură în urma impactului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite