Un ginecolog este acuzat că a refuzat să asiste la naştere. Bebeluşul s-a născut cu grave probleme de sănătate

12 iulie 2017, 14:32

În prezent, bebeluşul este internat la Timişoara, unde medicii încearcă să-i salveze viaţa.

Starea copilului este în continuare severă, dar stabilă deocamdată. A ajuns la Timişoara în stare critică, cu hemoragie meningo-cerebrală masivă şi sindrom convulsiv. Chiar dacă va supravieţui, există riscul ca, din cauza acestor probleme, copilul să dezvolte în timp hidrocefalie.

Acumularea în exces la nivelul creierului a lichidului cefalorahidian duce la creşterea presiunii intracraniene şi la pierderea abilităţilor mentale şi fizice. Potrivit medicilor, mama suferea de diabet gestaţional şi nu a mers niciodată la un medic ginecolog care să o supravegheze pe timpul sarcinii. Asta ar explica greutatea mare a copilului la venirea sa pe lume – aproape 5 kg, dar şi complicaţiile la naştere.

În seara zilei de 20 iunie 2017, Corina Cristina Nedelca urma să nască la spitalul din Hunedoara. Asistenta a încercat să cheme medicul de gardă, dar acesta a refuzat să meargă să asiste femeia la naştere. Copilul, de 5 kg, foarte mare pentru un nou născut, ar fi suferit traumatisme la naştere, care au generat probleme grave de sănătate.

“Medicul Lazăr Gheorghe nu a vrut să coboare. Soţia mea a rămas singură, cu moaşa, până dimineaţa, la 7.20”, mărturiseşte tatăl copilului.

După câteva zile, medicul a recunoscut că a greşit, dar a încercat să convingă familia să nu depună plângere.

Familia a făcut, totuşi, plângere penală împotriva medicului, iar poliţia cercetează cazul.

Familia Nedelca mai are trei copii minori perfect sănătoşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite