Un frizer din Madrid tunde cu sabia, cu cuțitul și chiar cu flacăra

2 ianuarie 2019, 17:10

Alberto Olmedo este un frizer nonconformist, care a decis să iasă din tiparul obișnuit după ce a observat că foarfeca nu ținea pasul cu viziunea sa artistică.

Ideea de a tunde cu alte unelte i-a venit după ce a studiat picturile renascentiste în care frizurile erau perfecte. Ulterior a aflat că vechii bărbieri și frizeri foloseau cuțite.

Alberto Olmedo, stilist: „Când tăiem cu sabia, lungimea acesteia ne permite să tăiem ambele părţi în acelaşi timp. Deci, se termină perfect, pentru că nu se taie o parte şi apoi cealaltă”.

Frizeria sa a fost deschisă acum 14 ani într-un cartier de la marginea Madridului și este frecventată de numeroși clienți, mai ales după ce a a perfecționat tehnicile de tundere cu sabia și cu flacăra.

Judit Amigo, clienta: „Nu simţi nimic. Este doar acest miros ca de pui ars, dar numai un pic, aşa că nu e o problemă. Nu este prima dată când am făcut asta şi da, poţi spune cu adevărat că părul devine mult mai puternic, mai repede”.

Olmedo este frizer de 30 de ani, iar în arsenalul său are săbii și catane realizate la Toledo.

De asemenea, folosește lame de 30 de centimetri, în forma ghearelor personajului Wolverine, creat de Marvel, precum și gheare mai scurte, care reduc volumul părului.

Alberto este mulțumit de rezultate, iar următorul pas va fi să tundă cu laser de mare precizie.

Din Spania, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă