Un francez dă o șansă animalelor sălbatice care nu-și mai găsesc locul în arenele de circ sau în laboratoarele de cercetare

24 mai 2021, 09:11

Patrick Violas a făcut o avere dintr-o rețea de magazine cu telefoane mobile. A investit nu mai puțin de 25 de milioane de euro într-un centru de îngrijire pentru animale, situat la aproximativ 90 de km sud-vest de Paris. Suprafața centrului este impresionantă iar dotările sunt la cele mai înalte standarde. Centrul poate primi până la 600 de animale.

Este un refugiu pentru toate animalele atunci când nu mai este altă soluţie.

Patrick Violas este ajutat, printre alții, de un fost angajat la circ, iubitor de animale și un foarte bun cunoscător al comportamentului acestora.

Centrul oferă o șansa pentru animalele de la circ, pentru cele care au fost abandonate sau pentru cele care au fost recuperate de pe piața neagră.

În Franta sunt peste 80 de circuri ambulante, care adăpostesc aproximativ 200 de animale, de la elefanți la hipopotami, lupi, lei sau alte vietăți sălbatice.

Cum astfel de animale nu-și vor mai găsi în viitor locul în arene, ideea lui Patrick Violas va trebui multiplicată, iar de la autorități se așteaptă soluții.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite