Un fost polițist, condamnat pentru că racola minore pentru a fi exploatate sexual, ar putea primi daune pentru că a fost ținut în condiții improprii în arest

Deţinut penitenciar
Deţinut penitenciar
9 august 2019, 12:03

O sentință pronunțată de către Judecătoria Timișoara obligă Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, precum și Inspectoratul General al Poliției Române să îi achite fostului polițist Ovidiu Gîțan daune morale în valoare de 12.000 de lei, care a reclamat condițiile improprii în care a fost ținut în arestul Poliției Timiș.

Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Tribunalul Timiș.

Totul a început în iunie 2015, când DIICOT Timișoara a destructurat o grupare specializată în traficul de minore, condusă de Paul Mânzu, în care au fost implicate mai multe persoane publice din Timișoara.

Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Gițan se număra printre cei care se ocupau de racolarea minorelor, de obicei prin intermediul Facebook, care mai apoi erau exploatate sexual de către membrii grupării.

Anul trecut, polițistul Ovidiu Gițan a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele, fiind dat afară din cadrul Poliției Timiș.

Între timp, fostul polițist a dat în judecată IPJ Timiș și IGPR, solicitând daune morale în valoare de 15.000 de lei. Ovidiu Gițan a reclamat faptul că a fost nevoit să suporte, pe perioada detenției în arestul IPJ Timiș, fiind reținut la data de 18 iunie 2015, condiții „improprii”.

Totodată, fostul polițist a susținut că din cauza condițiilor de igienă necorespunzătoare, „a făcut o criză alergică și a fost diagnosticat cu scabie (n.r. râie)”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite