Un fost consilier al primarului Capitalei și un fost director de achiziții, cercetați penal de DNA pentru fapte comise în 2015

Direcția Națională Anticorupție - DNA
Direcția Națională Anticorupție - DNA
21 aprilie 2022, 15:19

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală și față de un patronul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri, se arată într-un comunicat DNA.

În perioada martie 2015-august 2015, cinci dintre inculpați, consilierul Primarului Capitalei, cei doi experți și cei doi șefi de servicii, în calitate de membri ai comisiei de evaluare desemnați pentru atribuirea unui acord-cadru de servicii de evaluare imobiliară a bunurilor imobile în domeniul public/privat sau aflate în administrarea municipiului București și inculpata Mincu Daniela, director general al Direcției Generale Achiziții, ar fi încălcat dispozițiile legale în cazul a două proceduri de atribuire a Acordului-cadru, respectiv licitație deschisă și negociere

Aceștia nu ar fi transmis spre publicare un anunț de participare, nu ar fi asigurat un tratament egal și transparent între operatorii economici, stabilind firma câștigătoare deși aceasta nu îndeplinea cele 3 cerințe minime de calificare pentru atribuirea Acordului Cadru.

La rândul său, reprezentantul firmei câștigătoare ar fi prezentat date false, inexacte ori incomplete referitoare la experiența în domeniu.

Faptele descrise ar fi produs  Primăriei Municipiului București o pagubă în valoare de 724.424 lei cu TVA lei  și un folos necuvenit în același cuantum firmei câștigătoare.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În perioada septembrie 2015 – noiembrie 2015 , primar general al Capitalei a fost Stefănel Dan Marin (UNPR)

Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Sunt vizați funcționari din Direcțiile Patrimoniu și Servicii, pentru achiziții din 2014

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă