Un finanțator cheie al grupării Hezbollah, etichetat drept „terorist global”, prins la București. Informația, într-un comunicat de presă semnat de un procuror al statului New York

25 februarie 2023, 18:25

În acest moment, nu avem nicio confirmare din partea autorităților de la București, am încercat să obținem o confirmare de la Inspectoratul General de Poliție, până în momentul ăsta nu am nicio confirmare, a transmis Adelin Petrișor, pentru Ora de știri.

Știrea vine însă dintr-o sursă foarte credibilă: este un comunicat de presă semnat de un procuror al statului New York. Această știre a fost preluată și de agenția Associated Press.

Sunt doi cetățeni, de 58 și de 78 de ani, un libanezo-belgian și un libanez, acuzați de spălare de bani și că au finanțat gruparea Hezbollah, grupare libaneză, considerată de americani grupare teroristă.

Potrivit comunicatului, bărbatul de 58 de ani, Mohammad Ibrahim Bazzi, ar fi fost arestat vineri, 24 februarie, pe aeroportul Otopeni. Autoritățile americane îi acuză pe cei doi că în ultimii ani au spălat milioane de dolari și au finanțat gruparea Hezbollah.

Dacă va fi extrădat, și foarte probabil să fie extrădat, spune procurorul american, Bazzi riscă în SUA 20 de ani de închisoare pentru fiecare acuzație. Sunt până acum 3 acuzații, inclusiv de spălare de bani și terorism.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite